Vertrouwenscommissie kiest nog geen nieuwe burgemeester voor Rijswijk

Maandagavond heeft de gemeenteraad besloten dat het selectieproces voor het aanstellen van een nieuwe burgemeester van Rijswijk wordt opgeschort.

Oordeel vertrouwenscommissie
Ed Braam sprak als voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Na een zorgvuldig selectieproces en een unaniem oordeel van de vertrouwenscommissie bleek dat één kandidaat niet meer beschikbaar was. Het proces verplicht tot het voordragen van twee kandidaten. Dat is bij wet zo geregeld. De vertrouwenscommissie kwam niet tot unaniem overleg tot de keuze van twee kandidaten. In nauw overleg met de commissaris van de koning is daarom besloten om geen nieuwe vacature open te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Waarnemend burgemeester Bas Verkerk blijft tot die tijd aan als burgemeester van Rijswijk.

Waarnemend burgemeester
Sinds oktober 2020 is Bas Verkerk waarnemend burgemeester van Rijswijk. Hij volgde Michel Bezuijen op die sinds 2013 op deze post zat. Bezuijen verruilde Rijswijk voor buurgemeente Zoetermeer waar hij sinds oktober 2020 aan het werk is als burgemeester.

Portefeuille 
Verkerk is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Ook de coördinatie van de regionale samenwerking, communicatie, voorlichting, PR en juridische zaken zaten in zijn portefeuille.