Vertraging van zes weken voor bouw van 300 woningen

De Raad van State heeft uitspraak over het bestemmingsplan Parkrijk opnieuw verlengd met zes weken zonder hiervoor een reden te geven. Dat komt nu naar  verwachting rond eind februari. De gemeente Rijswijk wil zo’n 300 woningen bouwen op het terrein tussen Rijswijk en Delft. Chemieconcern DSM wil dat niet, omdat de woonwijk dan te dicht bij hun bedrijf komt.

Gemeente kreeg eerder al gelijk
Al eerder werd deze kwestie aanhangig gemaakt bij de Raad van State. Toen kreeg De gemeente Rijswijk gelijk en kan ze verder bouwen. DSM is nu bang dat de bouw van woningen de uitbreiding van haar bedrijf op de grens van Rijswijk in de weg staat. Als er huizen staan is de kans groot dat de provincie de uitbreiding afkeurt. Ook wil DSM niet dat Rijswijk een hoge woontoren bouwt. Die komt in de geluidszone van DSM en zullen toekomstige bewoners geluidoverlast krijgen.

DSM heeft nu al een te groot ‘groepsrisico’
Rijswijk herkent zich niet in alle bezwaren. Volgens haar heeft DSM nu al een te groot ‘groepsrisico’. Zo liggen er in een loods op het DSM-terrein gevaarlijke stoffen. Die moeten apart liggen om te voorkomen dat er bij brand een gevaarlijke gifwolk ontstaat. De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.