Verkeershinder door rioleringswerkzaamheden Havenkwartier

Van maandag 6 tot en met vrijdag 24 maart is het kruispunt Limpergstraat / Koopmansstraat / Van Benthemlaan afgesloten vanwege rioleringswerkzaamheden. De riolering in een deel van het Rijswijkse Havenkwartier wordt namelijk vervangen.

Omleiding voor al het verkeer
Al het verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Elsenlaan, Handelskade en de Koopmansstraat. De omleiding is herkenbaar aan de gele omleidingsborden. De eerste dagen zijn er verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden bij de nieuwe situatie.

Werkzaamheden in zes fases
De rioleringswerkzaamheden zijn eind januari begonnen en duren nog tot en met mei dit jaar. De werkzaamheden zijn verdeeld in zes verschillende fases. Voor iedere fase gelden afzonderlijke maatregelen om de omgeving veilig en bereikbaar te houden. Fase 1 en 2 zijn inmiddels succesvol afgerond.

De zes verschillende fases werkzaamheden zijn te bekijken op de website van de Gemeente Rijswijk.

Duurzamer rioleringssysteem
Gemeente Rijswijk vervangt het verouderde riool tussen de Tinbergenstraat en de Nijverheidsstraat door een nieuw en duurzamer systeem. Dit gebeurt voor de nieuwe woningen die de komende jaren in het Havenkwartier worden gebouwd. Slooppuin van het voormalig kantoorgebouw van de Burgemeester Elsenlaan 329 wordt gebruikt als fundering van de nieuwe weg in de Koopmansstraat.