Verdachte mishandeling vrouw verwondt agent

In Rijswijk werd vanmiddag een 36-jarige man uit Rijswijk aangehouden voor huiselijk geweld. Omdat hij zich verzette en een hondengeleider van de politie aanviel, werd de surveillancehond ingezet. De agent raakte tijdens de aanhouding lichtgewond.

Rond 13.15 uur kreeg de politie de melding dat in een woning een vrouw was mishandeld door haar partner en haar met de dood had bedreigd. De vrouw was vervolgens de woning ontvlucht. Omdat de man een vuurwapen kon hebben, gingen meer politie-eenheden er naartoe. Aangekomen zagen zij de man op zijn fiets rijden, met de bedoeling om te vluchten. De agenten hielden de man op de Buziaulaan tegen, waarop hij zich ernstig verzette. Hij sloeg daarbij één van de agenten, een hondengeleider, in het gezicht. Daarop werd de verdachte door de surveillancehond in zijn arm gebeten. Ook in de politiewagen, bleef de man zich flink verzetten en probeerde met zijn hoofd de portierruit eruit ‘te koppen’. Eenmaal ingesloten aan het bureau werd hij door een arts onderzocht. De vrouw deed aangifte. De hondengeleider heeft eveneens aangifte gedaan van mishandeling door de man. De verdachte zit vast voor verhoor.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.