Veel schade aan bedrijfspand door brand aan Laan van Het Haantje

In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 april heeft een brand in een bedrijfspand aan de Laan van het Haantje aanzienlijke schade veroorzaakt. De brand werd rond twee uur ontdekt door agenten die reageerden op een inbraakmelding in het pand.

‘Grote brand’
Bij aankomst van de brandweer bleek dat er een ernstige brand woedde, waardoor de brand al snel werd opgeschaald naar ‘Grote Brand’. Diverse brandweerkorpsen, waaronder die uit Delft en Wateringen, werden ingezet om de brand te bestrijden. Bij het openen van de deuren kwam er een dikke rookwolk uit het pand.

De oorzaak van de brand lijkt te liggen bij een stapel accu’s die daar waren opgeslagen.Om te voorkomen dat de accu’s opnieuw vlam zouden vatten, heeft de brandweer ze in een container met water ondergedompeld.

Persoon ontdekt
Tijdens het blussen van de brand werd een persoon aangetroffen die overnachtte in een naastgelegen bedrijfsunit. De politie onderzoekt waarom deze persoon daar was en of overnachten in de panden is toegestaan. Zij raakte zover bekend niet gewond. Wel heeft ambulancepersoneel haar voor de zekerheid nagekeken.