Van Rijnweg tussen Hoekpolder en RijswijkBuiten week eerder heropend

Het was een doorn in het oog voor mensen die niet wisten dat de van Rijnweg was afgesloten tussen Hoekpolder en RijswijkBuiten. Verkeer moest namelijk bij aankomst van de werkzaamheden helemaal terug om via de Prinses Beatrixlaan de wijk in te kunnen komen.

Aanleg nieuwe fietsstraat
Maar, het was de moeite waard, want de Van Rijnweg tussen Hoekpolder en RijswijkBuiten is sinds weer geopend voor auto- en fietsverkeer. Sinds begin maart was het laatste deel van de weg, tussen de A4 en de laatste nieuwe verkeersdrempel ter hoogte van het fietspad naar de Zwethzone, afgesloten in verband met de aanleg van een fietsstraat.

Auto’s te gast
Net als andere delen van de Van Rijnweg hebben fietsers hier voorrang en zijn auto’s te gast. Dit is veiliger voor fietsers. De werkzaamheden waarvoor het noodzakelijk was dat dit deel Van Rijnweg werd afgesloten zijn inmiddels, één week eerder dan verwacht, afgerond. In de week van 19 april 2021 wordt het trottoir en een aantal laatste kleine werkzaamheden afgemaakt. Hier heeft het verkeer geen last van.