Vakantiegevoel geven aan mantelzorgers en zorgvragers

De wethouders Marloes Borsboom en Björn Lugthart gingen kijken bij Strandgoed Ter Heijde .Een plek de die Rijswijkse zorgvrager en mantelzorger een vakantiegevoel moet geven.Mensen blijven langer thuis wonen en moeten steeds meer op eigen kracht en in hun eigen omgeving hun problemen aanpakken. Volgens de wethouders legt dit een zware druk op mantelzorgers, die onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste.

“Daarom willen wij ze de steun geven die ze verdienen”, aldus wethouder Lugthart. “Dit doen we door voorzieningen te bieden waarmee we hun zorgtaken tijdelijk overnemen. Dat noemen we respijtzorg.”  Vakantie Strandgoed Ter Heijde is één van die voorzieningen.

Sinds mei kunnen inwoners van Rijswijk die thuis mantelzorg krijgen hier verblijven. Een verblijf in Strandgoed voelt door de mooie ligging vlak aan zee als vakantie. De activiteiten die er worden georganiseerd dragen hier ook aan bij. Gasten krijgen dezelfde zorg en ondersteuning die ze thuis van hun mantelzorger én zorgprofessionals ontvangen.

Ter Heijde Samen Strandgoed is er voor mensen die zorg nodig hebben, maar ook hun mantelzorger is welkom. Er zijn één- en tweepersoonskamers. Voor een aanwezig ouder echtpaar waarvan de vrouw hulpbehoevend is, zit het verblijf er net op. “We zijn hier voor de 3e keer”, zegt de man. “Het was weer fijn en gezellig. De mensen die hier werken hebben veel aandacht voor ons.” En om te illustreren hoe tevreden ze zijn, laat hij zien wat hij in het gastenboek heeft geschreven: “Tot de volgende keer.”

Meer weten? Meer informatie over Strandgoed Logies & Respijt vindt u op www.strandgoedterheijde.nl. U kunt ook mailen naar strandgoedpietervanforeest.nl of bellen met (015) 515 50 00. Wilt u weten of een verblijf in Strandgoed wordt vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning? Neem dan contact op met het zorgloket.