Vader laat 11-jarige dochter in auto rijden in Rijswijk

Een wijkagent kwam zondag op het parkeerterrein van de Schilp tijdens zijn werk een wel heel jonge bestuurder tegen van een personenauto. Bij controle bleek het te gaan om een meisje van 11 jaar oud. Haar vader zat naast het meisje in de auto en gaf aan dat zijn dochter in deze vervelende Corona tijd wel iets leuks verdiende.

Officier van justitie moet boete bepalen
Op de vraag of de man dit serieus bedoelde zei de man tegen de agent dat het maar voor even was. Even later begreep hij wel dat dit uiteraard niet had gemogen. De man heeft een bekeuring gekregen wegens hinder of (mogelijk) gevaar veroorzaken. Het is aan de officier van justitie welk boetebedrag de man voor deze overtreding moet betalen.

Nooit eerder meegemaakt
De wijkagent vertelde maandagochtend aan Rijswijk.tv: “Het was iets heel onwerkelijks. Ook mijn collega’s hebben zoiets nog nooit meegemaakt. Iedereen is zeer verbaasd over het voorval.” Ook oud verkeersofficier van justitie Koos Spee reageerde op de overtreding: “En dat in mijn geboortestad. Had gehoopt dat Rijswijkers verstandiger zouden zijn.”