Uitreiking van koninklijke onderscheidingen in Rijswijk

Burgemeester Michel Bezuijen heeft woensdagochtend in de Rijswijkse Schouwburg koninklijke onderscheidingen uitgereikt  aan mevrouw M. de Jong, mevrouw M.A.P.E. Bulder-van Beers, de heer drs. G.W. Bulder, mevrouw E. Fischer-Ates en mevrouw P.A.C. Zeeman. Zij werden lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Marjan de Jong is al 40 jaar werkzaam als maatschappelijk werker en werkt bij de Stichting Kwadraad te Leidschendam-Voorburg. Naast haar werk ontplooide zij verschillende vrijwilligersactiviteiten. Ze was ruim 9 jaar bestuurslid en gastvoorganger van de Oude Hoeksteenkerk te Voorburg. Verder is mevrouw medeoprichter (1988) en vrijwilliger bij het Sociaal Fonds te Leidschendam-Voorburg.Sinds 4 jaar geeft Marjan de Jong trainingen rouwverwerking.

Marianne Bulder-van Beers heeft samen met haar echtgenoot ruim 30 jaar een huisartsenpraktijk gevoerd en wordt door menig Rijswijker geroemd voor haar liefdevolle verzorging en begeleiding. Dokter Bulder zag om naar haar patiënten met ongelofelijk veel geduld, nam uitgebreid de tijd voor hen, ook als zij stervende waren. Net als bij haar man liep ook bij haar het spreekuur regelmatig uit, maar daar hielden de patiënten al rekening mee. Ook heeft zij jarenlang medicijnen en verbandmiddelen ingezameld t.b.v. hulpdiensten in Roemenië.

Ger Bulder heeft samen met zijn echtgenote meer dan 30 jaar een huisartsenpraktijk gevoerd die door menig Rijswijker als zeer betrokken en warm wordt omschreven. Dokter Bulder nam uitgebreid de tijd voor zijn patiënten, zowel in ziekte als in sterven was hij aanwezig. Ook naar de nabestaanden keek hij om tijdens hun rouwperiode. Daarnaast was hij 18 jaar actief bij centrum voor kunstzinnige vorming Trias. De heer Bulder was ook mede-initiator en bestuurslid van hospice Het Vliethuys te Rijswijk. Hij had hierin een belangrijke rol voor de fondsenwerving en afstemming tussen gemeenten en instanties.

Els Fischer-Ates ziet altijd om naar anderen en dat begon al heel jong. In haar jeugd gaf zij vrijwillig dansles aan jongeren in de soos, maar ook bij het Projekt Koor Rijswijk deed zij meer dan zingen alleen. Sinds 1996 is zij niet alleen koorlid, maar verzorgt zij ook de styling en regie van diverse projecten. Zij schreef zelf de stijlvolle scenario’s met zeer uiteenlopende muzieksoorten.. Musical “Parcival” is de kroon op haar werk: door haar zelf geschreven, gecomponeerd en geregisseerd. Daarnaast was zij bij de Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d’Argent vele jaren secretaris. Ze is nu zelfstandig ondernemer van lunchroom Idz Heerlijk.

Mevrouw P.A.C. Zeeman is sinds 2009 vrijwilliger bij woonzorgcentrum Onderwatershof; zij schenkt koffie, helpt bij knutselactiviteiten, coördineert de spelletjesmiddag, ondersteunt de receptie, is gastvrouw bij evenementen en begeleidt bewoners bij uitjes. Maar ook heeft zij oog voor de nieuwkomers en de eenzamen. Zij zoekt ze op, doet boodschappen voor hen én signaleert dit bij de woonzorgconsulent. Ook was zij enkele jaren actief bij de Bonifatiuskerk: zij bracht het kerkblad rond en schonk koffie na de diensten.

Foto: René van Hemert