Topniveau rolstoelhockey in Rijswijkse Schilp

Wie wil er eens rolstoelhockey zien? Op zaterdag 7 april 2018 wordt in Sporthal De Schilp in Rijswijk de 3e competitiedag E-Hockey (rolstoelhockey in Electrische rolstoelen) regio West en de 8e competitiedag H-Hockey (rolstoelhockey in Handbewogen rolstoelen) gehouden. De organisatie is in handen van Haag 88 samen met de desbetreffende competitieleiders. Het toernooi begint om 10.30 uur en de laatste wedstrijd start om 16.30 uur.

“Binnen Haag 88 wordt al meer dan 20 jaar aan rolstoelhockey gedaan, met wisselend succes. Het E-team heeft een aantal jaren nauwelijks kunnen functioneren wegens het feit dat er steeds leden afvielen omdat ze te slecht in conditie werden. Momenteel hebben we weer nieuwe aanwas en hopen we dat dat op 7 april zijn vruchten afwerpt”, vertelt Thea Smit. “De handbewogen rolstoelhockeyteams strijden de laatste jaren steeds in de play-offs om het kampioenschap van Nederland. Vorig jaar werden ze 2e en momenteel staan ze bovenaan in de competitie. Dit H-team traint tot volle tevredenheid tegenwoordig op woensdagavond in de gloednieuwe sportcampus van Den Haag en alle teams trainen daarnaast op zaterdagochtend  tussen 9.00 en 11.30 uur in de van Zweedenzaal in Rijswijk.

Op www.haag88.nl staat  informatie over de hele club, maar ook specifiek is er een blad over het rolstoelhockey. Wie meer wil weten kan een mail sturen naar info@haag88.nl Het toernooi wordt mede financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Dirk KuytFoundation.