Toenemende gevallen van drugs- en alcoholgebruik in het verkeer

De centrale ligging van Rijswijk brengt niet alleen voordelen met zich mee, maar ook uitdagingen, vooral op het gebied van verkeer en openbare veiligheid. Afgelopen weekend en maandagochtend werden verschillende incidenten geconstateerd die mooi weergeven hoe verkeer en drugs- en alcoholgebruik hand in hand kunnen gaan in Rijswijk.

Lachgas
Op zaterdag 9 maart ontdekten agenten een geparkeerde auto waarin twee individuen lachgas aan het gebruiken waren. Ondanks verzoeken om mee te werken aan een controle, bleven de verdachten weigeren en werden ze uiteindelijk beide aangehouden. In de auto werden vijf lachgascilinders aangetroffen en in beslag genomen.

Flessen drank
Een soortgelijk incident deed zich voor op zondagochtend 10 maart, toen de politie werd opgeroepen vanwege een auto die deels op de stoep geparkeerd stond, waarin een man onder invloed van alcohol flessen drank om zich heen had liggen. Onder dreiging van de taser kon hij aangehouden worden. In zijn voertuig werd een luchtdrukwapen aangetroffen op de achterbank.

Enorme hoeveelheid
Later diezelfde dag zagen agenten een voertuig te hard rijden en over een verdrijvingsvlak gaan. Bij de daaropvolgende controle bleek de bestuurder niet alleen te snel te hebben gereden, maar ook in het bezit te zijn van twintig lachgascilinders en verschillende soorten harddrugs, waaronder 59 XTC-pillen. Ook hij werd gearresteerd door de politie.

“Probeerde de deur te slopen”
Als klap op de vuurpijl hielden agenten maandagochtend 11 maart een man aan die vermoedelijk onder invloed van drugs reed: “Hij werkte niet mee en probeerde na zijn aanhouding op het politiebureau de deur van de ophoudkamer kapot te trappen. Bij hem is door een arts bloed afgenomen om vast te laten stellen hoeveel drugswaarden de man in zijn bloed had”, schrijft de Politie op Facebook.