“Toename afval dumping in Rijswijkse parken neemt toe”

“In park Overvoorde, Schoonoord, Steenvoorde, Wilhelmina park, Kruisvaarderspark is het behoorlijk raak de laatste tijd met gedumpte troep”, zegt Mirjam ten Brummelaar van RijswijksBelang. Dinsdagavond 22 januari gaat Mirjam tijdens het Forum Samenleving hier aandacht voor vragen aan burgemeester Michel Bezuijen. “Is camera toezicht geen optie op deze hotspots, om de kans te vergroten om de daders op te sporen?”

Afval komt in natuur terecht
“Er zitten soms hele complete afgedankte inboedels bij, tot aan het laminaat aan toe. Het wordt steeds erger…het  gedumpte afval komt in de natuur terecht, daar waar het ook voorkomt dat het om drugsafval gaat, vult Mirjam aan. “Je kind zal daar maar spelen, buiten het feit dat het ook nog eens zeer slecht voor het milieu is, moeten we dit gewoon niet willen in Rijswijk. De gemeente is zo milieubewust bezig, maar nu is het water naar de zee dragen”.

Is cameratoezicht geen optie
De Buurtpreventie Preventie Teams trekken regelmatig aan de bel. Het is ook bij de gemeente bekend dat er in Rijswijk in bepaalde parken afval wordt gedumpt. Bij het op heterdaad aantreffen van overtreders die afval aan het dumpen zijn wordt direct strafrechtelijk opgetreden. Mirjam: “Graag zouden wij van de burgemeester willen horen welke maatregelen hij heeft genomen en of gaat nemen. Is camera toezicht geen optie op deze hotspots, om de kans te vergroten om de daders op te sporen?”