‘Theater van het sentiment’ in de Rijswijkse Schouwburg

Het KRO-NCRV radioprogramma ‘Theater van het Sentiment’ bestaat twintig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is het programma bezig met een toernee langs een aantal Nederlandse theaters. Presentator Marc Stakenburg maakt er een voorstelling van vol muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Donderdag is de voorstelling te zien in de Rijswijkse Schouwburg.

Maar het is niet alleen maar radio op een podium. Stakenburg neemt een live orkest mee onder leiding van Bob Schimscheimer. Leadvocaliste is zangeres Camilla Alfieri, die onlangs afstudeerde aan het conservatorium Utrecht en al te zien was op diverse grote festivals. Verder werkt ook David Dam mee, bekend van het RTL4 programma The Voice of Holland.

De speciale gast is violiste Sylvia Houtzager. Sylvia trad met de toenmalige band Flairck op in meer dan 40 landen. Misschien wel het meest bekende stukken uit die tijd: ‘Gevecht met de engel’ en ‘Variaties op een dame’.

Herinneringen

Het ‘Theater van het Sentiment’ is het geesteskind van radiopresentator Stefan Stasse. Op 6 januari 1997 werd KRO’s ‘Theater van het Sentiment’ voor het eerst uitgezonden op Radio 2. Er was muziek uit die tijd, gesprekken met mensen die toen in het grote of kleine nieuws stonden, er werd een spel gespeeld, er waren berichten uit de kranten van die dag en mensen belden met hun herinneringen. Nog geen twee jaar later werd het programma vier avonden per week uitgezonden. Elke avond stond er een dag uit de jaren vijftig, zestig, zeventig of tachtig centraal.

Sinds 2014 is het radioprogramma verhuisd naar NPO Radio 5 en wordt het iedere week op zaterdag en zondag uitgezonden op NPO Radio 5 en gepresenteerd door Jeanne Kooijmans.

De voorstelling in de Rijswijkse Schouwburg begint om 20.15 uur. Kaarten zijn hier te bestellen. De kassa van de schouwburg is telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 070-3360336.