Tentoonstelling Rijswijk talent award

Door: Arvid van Oosten –

Deelnemers van de Rijswijk Talent Award, laten op 21 en 22 oktober in het Huis van de stad Rijswijk hun werk zien. Op vrijdag 21 oktober zal wethouder Mark Wit de tentoonstelling feestelijk openen. Vanaf dat moment is iedereen die dag van 16:00 tot 20:00 uur welkom om een groot diversiteit aan werken te komen bezichtigen. Op zaterdag 22 oktober, van 10.00 tot 15.00 uur, kunnen bezoekers zich ook aanmelden voor een openbare rondleiding in het gebouw. Die dag om 15:00 uur kunnen bezoekers ook aansluiten bij een talkshow over kunst en cultuur in Rijswijk.

De award 
Trias, Centrum voor de Kunsten organiseert de Rijswijk Talent Award, samen met Museum Rijswijk en tal van andere lokale culturele kunstorganisaties. Met als doel om talentontwikkeling te stimuleren en meer aandacht geven aan beeldende kunst van amateurs in Rijswijk. Ruim 87 deelnemers laten dan hun werken zien op de tentoonstelling. Alle werken zijn gerelateerd met het thema van dit jaar: Transitie.

Talkshow
Op zaterdag 22 oktober vindt er een talkshow plaats. Er wordt aandacht besteed aan het thema kunst en cultuur in Rijswijk. Frans Limbertie gaat in gesprek met betrokkenen van de Rijswijk Talent Award. Hij interviewt twee amateurkunstenaars die dit jaar deelnemen aan de Rijswijk Talent Award. Met Brantley MacDonald, projectleider en Arnaud van Aalst, directeur Museum Rijswijk en juryvoorzitter, gaat hij in gesprek over het ontstaan van de Rijswijk Talent Award en waarom de talentenjacht zo belangrijk is. De talkshow wordt feestelijk geopend door Trias talenten uit de Trias Talent Agency. Aan het einde van de talkshow kan iedereen napraten bij de borrel.