Team Rijswijk zoekt wielrenners voor goede doel

Zin in een leuke uitdaging, voor een goed doel? Op vrijdag 19 mei stappen ze voor de zevende keer op de fiets voor een tocht langs de drie Rijswijken van Nederland. Een tocht van circa 230 km voor het plezier, de gezondheid en voor een goed doel. Kan je dat aan, doe dan mee. Je kunt natuurlijk de hele tocht meefietsen, maar als je het totaal wat veel vindt, dan is het ook mogelijk om een deel van de tocht mee te rijden.Voor de veiligheid rijden we met voorrijders in groepen van 15 tot 20 fietsers met een gemiddelde snelheid van circa 28 km/uur.

Aan de tocht is een goed doel gekoppeld. Dit jaar fietsen ze weer voor Team Marieke. Dit team beklimt een week later één, twee of drie keer de Mont Ventoux tijdens de Tour du ALS.

Met de beklimming halen zij geld op voor de zenuwspierziekte ALS, een ziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. De ziekte leidt gemiddeld binnen 3 jaar tot het overlijden van de patiënt. Er is nog geen medicijn tegen ALS. Daarom is het van groot belang dat er meer onderzoek wordt gedaan. En daar is heel veel geld voor nodig.

Marieke: “In februari 2011 kreeg ik zelf de diagnose ALS. Ik was 23 jaar. Hierdoor stortte mijn wereld in. Inmiddels ben ik 6 jaar verder en probeer ik alles uit het leven te halen, ook al valt dat vaak niet mee”.

Voor je deelname vragen zij een bijdrage van € 15,00. Dit bedrag wordt volledig gedoneerd aan Team Marieke. Meld je uiterlijk vrijdag 28 april per email aan: jmolevel@rijswijk.nl. Het deelnemersveld bedraagt maximaal 60 personen.