Studenten MBO Rijnland doen mee aan Rotterdam Fashion Week

Studenten van mboRijnland krijgen een unieke kans om deel te nemen aan de allereerste Rotterdam Fashion Week, die plaatsvindt tot en met 18 juni. Uit onze regio werken vijf studenten van de opleiding Retail in Leidschendam-Voorburg en zes studenten van de opleiding Schoonheidsspecialist en Haarverzorging in Leiden mee aan dit tiendaagse mode-evenement.

Grote kans voor studenten
Gary Symor, docent Retail bij mboRijnland geeft in gesprek met onze redactie aan dat hij zeer enthousiast is over deze kans voor de studenten. “Voor studenten is dit een heel fijne manier om kennis te maken met een over het algemeen vrij ontoegankelijke kant van de modebranche. Zij krijgen een grote diversiteit aan taken die elke dag kunnen verschillen. Bovendien is het een goede manier voor de studenten om te ontdekken hoe belangrijk een netwerk is voor hun professionele toekomst. Kortom, het worden een paar heel dynamische dagen voor de studenten. Maar ook voor mij en mijn collega die hieraan meewerken.”

The real deal
De studenten van de Retail-opleiding zullen zich bezighouden met diverse taken, waaronder hospitality, het verzorgen van fotografie voor sociale media-inhoud, de opbouw van de locatie en het ondersteunen van het perscentrum. De studenten van de opleiding Schoonheidsspecialist en Haarverzorging zullen het haar- en make-upteam assisteren bij het klaarmaken van de modellen voordat ze de catwalk betreden. Ze zullen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werken, zelfs na de laatste show.

Breder inzicht in het vak
Deze ervaring biedt de studenten de mogelijkheid om verschillende aspecten van het vak te verkennen. De docenten hopen dat de studenten een breder inzicht krijgen in wat er van hen wordt verwacht in hun toekomstige beroep. Ze willen dat de studenten beseffen dat mode veel meer omvat dan alleen glamour. Het is de bedoeling dat de studenten nieuwsgierig worden naar wat er nog meer gebeurt in de mode-industrie en ervaren hoeveel werk er wordt verzet voor een catwalkshow van slechts 20 minuten.