Strijd tegen eenzaamheid onder Hindoestaanse jongeren in Rijswijk

Eenzaamheid komt vaak voor onder ouderen, maar ook onder jongeren is eenzaamheid een steeds belangrijker issue, zo stelt Vikas Ramsaroep. Hij is één van de initiatiefnemers die zich inzet om eenzaamheid onder Hindoestaanse jongeren terug te dringen en organiseert daarom op 8 september een meet-up voor singles bij Lunchroom Stout in Rijswijk.

De meeste Hindoestanen wonen in onze regio
‘In de regio Den Haag wonen de meeste Hindoestanen van Nederland. En net als in de rest van Nederland wordt eenzaamheid onder Hindoestanen een steeds belangrijker thema’, aldus Vikas.

Hindoestaanse jongeren vinden minder snel een partner
Hij vervolgt: ‘Vroeger werden veel huwelijken ‘geregeld’ door de familie, maar tegenwoordig merken we dat er een grote groep Hindoestaanse jongeren is die minder snel een partner vinden. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo zijn we kritischer in de partnerkeuze dan vroeger, maar ook wordt er uiteraard meer gestimuleerd om te gaan studeren en aan een carrière te werken. De prioriteiten liggen dan elders, dan bij het vinden van een levenspartner. Dit komt dan later.

Maatschappelijk doel belangrijk
De meet-up die georganiseerd wordt in Lunchroom Stout aan de Diepenhorstlaan in Rijswijk is een zogenoemde meet-up voor Hindoestaanse singles die écht op zoek zijn naar een partner. De lunchroom wordt ook gerund door Hindoestanen en herkennen het probleem. Dat is een van de redenen dat ze het initiatief supporten en daarom ook de ruimte beschikbaar stellen.

Aanmelden voor de meet-up
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.