Strandwalfestival organiseert familiedag en DELA Lampionnenoptocht

Het Strandwalfestival komt steeds dichterbij. Op 9, 10 en 11 september is Rijswijk het decor van dit jaarlijks terugkerende evenement. We lichten graag twee activiteiten uit: de Lampionnenoptocht op zaterdag en de Familiedag op zondag.

Lampionnentocht
Al jarenlang is de DELA Lampionnenoptocht op zaterdag één van de hoogtepunten van het Strandwalfestival. Ook dit jaar kunnen alle aanwezige kinderen vanaf 12.00 ´s middags een lampion komen versieren in het paviljoen van sponsor DELA.

Dit keer is het paviljoen te vinden op het parkeerterrein van het Teddy Scholtenpark. ´s Avonds loopt de stoet met hun versierde lampion een kleine route naar De Naald, waar zij worden ontvangen door alle toeschouwers van Strandwal Live.

Familiedag
Op zondag staat tijd voor elkaar centraal. Van 12.00 tot 16.00 vindt de familiedag plaats en zijn er in de omgeving van Don Bosco diverse activiteiten te beleven. Eyecatcher is hierbij het grootste luchtkussen ter wereld. Het springkussen met een afmeting van 42 bij 20 meter is 8 meter hoog en komt te liggen op het veld achter Don Bosco. Voor ieder kind is er voldoende plaats!

Maar er gebeurt nog veel meer. Zo is er het muziekpodium, waar optredens zijn vanuit de Muziekschool Rijswijk. Daarnaast is er een dierenpaviljoen, waar mensen informatie kunnen krijgen vanuit verschillende dierenorganisaties.

Verder wordt er onder andere twee keer een roofvogelshow gehouden op het grasveld van kinderboerderij het Akkertje, organiseert de Martin Luther King Scoutinggroep diverse activiteiten op hun eigen terrein. Op het terrein van de Kinder, les en hobbytuinen is ook van alles te beleven.

Don Bosco zelf organiseert verschillende activiteiten op hun terrein waar kinderen aan kunnen deelnemen. En voor een drankje en een hapje is het met jazz-achtige muziek goed toeven tussen 12.00 en 18.00 uur bij Paviljoen Te Werve aan Huys de Wervelaan.

Kijk voor meer informatie op strandwalfestival.nl

Foto door: Christopher A Dominic