Strandwalfestival is dit jaar twee dagen

Het jaarlijkse Strandwalfestival is dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 september. Voor het eerst sinds de start van het Strandwalfestival komt de vrijdagavond te vervallen. Maar wel met het dubbele aantal deelnemers als drie jaar geleden.

Dit besluit is door het Strandwalfestival genomen in samenspraak met de gemeente Rijswijk om bij een gelijkblijvend budget de toenemende vraag voor deelname aan de Strandwalmarkt te kunnen blijven honoreren. Het aantal deelnemers is de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld van 55 naar 95 en de verwachting voor dit jaar is dat 105 organisaties een plaats op de Strandwalmarkt willen bemachtigen. Ook geeft dit besluit het festival de ruimte om het toenemend aantal bezoekers te kunnen blijven faciliteren. Er zit dus nog steeds groei in het festival vóór en dóór Rijswijk.

Strandwalmarkt

Op zaterdag 9 september vindt zoals alle jaren de Strandwalmarkt plaats. Alle Rijswijkse organisaties, instellingen en verenigingen zijn weer van harte uitgenodigd om zich op de markt te presenteren. Op de diverse podia is er weer ruimte voor Rijswijks talent. Het avondprogramma in het Rijswijkse Bos start al om 17.00 uur en gaat door tot 01.00 uur. Het programma zal bestaan uit optredens van lokaal talent, bekende bands en artiesten en dj’s.

Strandwal Familiedag

De Familiedag op zondag staat weer bol van de activiteiten voor het hele gezin. Kinderboerderij ’t Akkertje, Don Bosco, Groei&Bloei en de Rijswijkse scouting hebben hun medewerking al weer toegezegd. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere ideeën en initiatieven voor het Strandwalweekend.