Stichting Omroep Rijswijk doneert kerstbomen aan voedselbank

In het bijzijn van Björn Lugthart, wethouder sociale zaken van de gemeente Rijswijk doneerde Feel Good Radio, het grootste nieuwsplatform van Rijswijk, vandaag samen met Nightshop de Ooievaar honderd kerstbomen aan de voedselbank in Rijswijk.

De honderd bomen staan momenteel te wachten op hun nieuwe eigenaar. ‘Wij vinden dat we als omroep voor Rijswijk dicht bij de mensen moeten staan. Dat doen we dagelijks met nieuws uit Rijswijk, maar waar mogelijk proberen we de gezelligheid letterlijk in de huiskamer van mensen te zetten.’ aldus Joey Koeijvoets, zendercoördinator van de omroep.

Björn Lugthart zet zich als wethouder in voor mensen die in armoede leven. ‘Mensen die minder te besteden hebben zouden niet geïsoleerd moeten leven. Zij moeten deel kunnen nemen en zich in kunnen zetten voor onze samenleving. Net als een ieder van ons. Dat gaat met alle initiatieven steeds beter. Daar laten we zien dat als we denken vanuit ons hart, we bouwen aan een rijkere samenleving!’, aldus Lugthart.

In Rijswijk zijn er reeds meerdere initiatieven die gedurende het jaar mensen die onder de armoedegrens leven hulp bieden. Aan de P. van Vlietlaan in Rijswijk is eerder dit jaar de Weggeefwinkel gestart. Daar wordt gratis kleding verstrekt aan mensen. Ook zijn er steeds meer acties in kerken en wijken.

Voedselbank Haaglanden verstrekt verkregen voedsel gratis aan de armste mensen en doen dat uitsluitend met vrijwilligers. Om de mensen van voedsel te kunnen blijven voorzien werken ze samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren.

Dit jaar voorziet de voedselbank in Rijswijk 130 mensen van voedselpakketten. In 2014 waren dit er nog 180. ‘De reden hiervoor is de aantrekkende economie en mensen die een baan vinden. We proberen het altijd gezellig te maken voor mensen en niet boven ze te staan, maar naast ze, want dit kan iedereen overkomen’, aldus een vrijwilliger van de Voedselbank.

‘Het is mooi om tijdens de feestdagen iets extra’s te doen voor mensen die minder te besteden hebben. Kerst is een feest van gezelligheid. Wij zijn dankbaar dat we daar iets aan kunnen bijdragen’, aldus Nico Hoogweg van Nightshop de Ooievaar.

De kerstboom kan aangevraagd worden bij de voedselbank in Rijswijk.