Feel Good Radio blijft omroep voor Rijswijk

Het Commissariaat voor de Media heeft deze week de vergunning van Stichting Omroep Rijswijk verlengd. Dat betekent dat de stichting de komende vijf jaar de publieke lokale omroep van Rijswijk blijft.

Reeds in december 2015 adviseerde het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad om positief te stemmen voor de verlenging van de vergunning. Dit dient eens in de vijf jaar te gebeuren. De raad ging unaniem akkoord met het voorstel, onder andere vanwege de lokale inbedding van de omroep en de journalistieke kracht. Ook het grote bereik binnen de Rijswijkse inwoners werd door de raad genoemd als positief aspect.

De voorzitter van de omroep is verheugd: “We hebben er even op moeten wachten, maar het komt niet echt als een verrassing natuurlijk. We werken dagelijks met een enthousiast team aan de omroep, zowel online als voor de radio & TV en zien het als compliment dat de gemeente Rijswijk en het Commissariaat voor de Media dit bekronen met een nieuwe vergunning. Het is tegelijkertijd ook een mooi compliment naar onze vrijwilligers die zich dag in dag uit belangeloos inzetten voor de omroep en de inwoners van de gemeente. Dat maakt mij een trotse voorzitter!”

Rijswijk.tv, het online platform van de omroep heeft ondertussen bijna 7.000 volgers in Rijswijk en is daarmee uitgegroeid tot het grootste online nieuwsplatform van de stad. Via 105.9FM zendt Stichting Omroep Rijswijk het programma van Feel Good Radio uit, met dagelijks veel lokaal nieuws uit Rijswijk. De gemeente Rijswijk krijgt voor de bekostiging van de lokale omroep van het Rijk €1,14 per huishouden. Dit is direct ook het subsidiebedrag dat de lokale omroep jaarlijks van de gemeente gestort krijgt.

Vrijwilligersorganisatie
Stichting Omroep Rijswijk werkt uitsluitend met vrijwilligers voor zowel radio, televisie als het online platform. De organisatie telt momenteel ruim dertig vrijwilligers, waaronder een aantal studenten voor de school voor Journalistiek. Deze studenten kiezen voor de omroep om hun talenten verder te kunnen ontwikkelen. Naast deze studenten telt de omroep een groep ervaren redacteuren en radiomakers die hun vrijwilligerstaak met veel passie en overtuiging uitvoeren.

Zendercoördinator van de omroep: “Ik ben trots op iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt. Omroep maak je namelijk niet alleen, maar doe je samen met een team. Superdank aan iedereen voor de belangeloze inzet! Nu kunnen we echt gaan bouwen aan de toekomst met als missie om dit grootste nieuwsplatform voor Rijswijk nog verder te laten groeien!”

Streekomroep
De brancheorganisatie voor lokale omroepen en de Vereniging Nederlandse Gemeenten willen dat omroepen in de regio gaan samenwerken met elkaar. Stichting Omroep Rijswijk heeft deze ontwikkeling opgevolgd en werkt ondertussen samen met twee omroepen in de regio. Hierdoor wordt gebruikt gemaakt van elkaars kennis op gebied van organisatie, techniek en redactie.

Door middel van het bundelen van de krachten, die vooral achter de schermen tot uiting komen, kan de lokale omroep nog meer informatie verstrekken die betrekking heeft op de directe leefomgeving van de Rijswijker.