Statement burgemeester Michel Bezuijen van 3 april 2020

Vandaag een boodschap vanuit huis. Zoals u wellicht weet ben ik op dit moment in quarantaine, omdat mijn partner besmet is geraakt met het corona virus. Met mijn partner gaat het gelukkig weer goed en ik wil u van harte bedanken voor alle beterschapswensen. En bij deze wil ik alle mensen die zelf ziek zijn of een zieke verzorgen een hart onder de riem steken. Het is een lastige en moeilijke periode. Weet dat Rijswijk met u meeleeft.

Op dit moment werk ik ook vanuit huis. Dat gaat op zichzelf goed. Maar dat betekent dat we ons wel aan de regels moeten houden. Blijf binnen, vermijd sociaal contact en als u naar buiten gaat houd anderhalve meter afstand.

Afgelopen week heeft het kabinet de maatregelen verlengd tot en met 28 april. Dat houdt in dat kinderen nog niet naar school kunnen, dat horeca gelegenheden hun deuren nog niet open kunnen doen en dat er tot 1 juni geen evenementen zijn. Dat betekent veel voor ouders die thuis moeten blijven en voor hun kinderen zorgen. En dat betekent ook veel voor de ondernemers. Ik realiseer me dat maar al te goed. Als gemeente proberen we u daar zo goed mogelijk bij te helpen. Op onze website www.rijswijk.nl vind u veel informatie.

De huidige maatregelen betekenen ook wat voor het komende weekend. Het wordt mooi weer en natuurlijk zal de neiging groot zijn om naar buiten te gaan. Ik wil u toch vragen om dit niet te doen. Blijf vooral binnen zodat we kunnen zorgen dat het virus zo snel mogelijk bestreden kan worden. Voor Rijswijk betekent dit  bijvoorbeeld dat we de parkeerplaats bij het Wilhelminapark gaan afsluiten  en een barbecue-verbod hebben aangekondigd, om te voorkomen dat daar grote groepen samen komen. Maar ik hoop dat het niet zo ver zal komen en dat u gewoon thuis zult blijven.

Nogmaals, bij deze de oproep: blijf binnen, zorg voor elkaar en laten we hopen dat we hier zo snel mogelijk uit komen.