Statement burgemeester Bas Verkerk na geweldsincident bij zorginstelling

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk heeft woensdag een statement gegeven naar aanleiding van het geweldsincident bij zorginstelling Parnassia in Den Haag.

Statement burgemeester Verkerk
“Met verbijstering en afschuw heb ik kennisgenomen van het geweldsincident dat eergisteren heeft plaatsgevonden bij zorginstelling Parnassia aan de Leggelostraat in Den Haag. Bij dit incident is de verdachte overleden en zijn twee medewerkers van Parnassia gewond geraakt. Allen afkomstig uit Rijswijk. Vandaag is bekend geworden dat één van de getroffen medewerkers aan zijn verwondingen is overleden. Dit nieuws is een extra klap voor onze Rijswijkse samenleving.

Een inwoner die aan het werk was om de veiligheid van anderen te waarborgen is uit ons midden weggerukt. Dat is onverteerbaar. Mijn medeleven gaat allereerst uit naar alle nabestaanden. Ik wens hen de kracht die nodig is om deze onvoorstelbare zware tijd door te komen. Verder spreek ik de vurige hoop uit dat de andere medewerker volledig herstelt van haar verwondingen. Mijn gedachten gaan ook uit naar Parnassia. De impact van het incident is enorm.

Ik wens de instelling alle sterkte om deze klap te boven te komen. Ik kan me voorstellen dat iedereen met de vraag zit hoe dit heeft kunnen gebeuren? Op dit moment is het te vroeg voor een antwoord; het politieonderzoek is nog in volle gang. Vanuit de gemeente Rijswijk volgen we de ontwikkelingen op de voet. Waar mogelijk helpen we om een antwoord boven tafel te krijgen. Maar voor nu zijn we als samenleving in rouw. Ik wens nogmaals alle betrokkenen veel kracht en sterkte.”