Staedion’s 1 aprilgrap: Inschrijven baby voor sociale huur blijkt ludieke oproep

Onlangs zorgde woningcorporatie Staedion voor enige opschudding met een op het eerste gezicht verrassende aankondiging: ouders konden hun baby inschrijven voor een sociale huurwoning. Echter, wat leek op een serieus aanbod bleek uiteindelijk een ludieke 1 aprilgrap te zijn met een serieuze ondertoon.

Aandacht vragen voor woningnood
Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion, verduidelijkte de boodschap achter de grap: “Het was een ludieke 1 aprilgrap om aandacht te vragen voor de woningnood, maar ook een oproep voor de benodigde daadkracht om dit op te lossen. En om ouders erop te attenderen dat het verstandig is dat je kind zich vanaf zijn/haar 18e jaar direct inschrijft.”

Zes jaar op de wachtlijst
Hoewel de grap misschien voor enige verwarring zorgde, onderstreept het de ernst van de woningnood in de regio Haaglanden. Woningzoekenden staan gemiddeld zes jaar op de wachtlijst voor een sociale huurwoning.

Gelijk inschrijven!
Om degenen die ingingen op de grap gerust te stellen, ontvingen zij een e-mail waarin de aard van de 1 aprilgrap werd uitgelegd, ook kregen zij een kleine attentie in de vorm van een rompertje als herinnering om je gelijk in te schrijven als je 18 jaar oud bent.