Sportverenigingen willen zo snel mogelijk weer opstarten

Vrijdagavond kwamen bijna alle sportverenigingen van Rijswijk digitaal bijeen. Wekenlang lagen de sportaccommodaties er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Afgelopen week heeft Mark Rutte medegedeeld dat de jeugd tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer georganiseerd en beheersbaar mag gaan trainen.

Veel vragen rondom versoepeling maatregelen
Bij de gemeente komen veel vragen binnen rond versoepeling van maatregelen voor sportverenigingen. “We begrijpen dat dit opeens heel snel is en veel vraagt van de verenigingen en de vrijwilligers. De Sportraad en gemeente doen er daarom alles aan om de verenigingen hierbij te ondersteunen.” aldus sportwethouder Bjorn Lugthart. Hij besloot de avond met lovende woorden: “Ik ben trots op de deelnemers, wat een geweldige bestuurders hebben onze Rijswijkse verenigingen. Juist nu laten we onze vitaliteit zien!!”

Niet voor iedereen haalbaar om nu al op te starten
Er waren diverse vragen en er werd veel ingebracht. Het blijkt bijvoorbeeld niet voor iedereen haalbaar om de dag na het protocol weer open te gaan voor 1200 leden. De verwachting is dus niet dat alle verenigingen 28 april de accommodaties al open hebben. Andere vragen betroffen het gebruik van buitensport accommodaties voor binnensport, of binnensporters wel verzekerd zijn, of de ingezaaide sportvelden al gebruikt kunnen worden. Ook waren er vragen hoe er mee om te gaan dat ouders die niet op de sportvelden mogen komen. Half mei komt de sportraad weer bijeen.