Spectaculaire opening van twee nieuwe gymzalen

Wereldkampioen kickboksen én oud leerling Ibrahum el Boustati hielp wethouder Nicole Dierdorp en rector Jeroen Bos vanmiddag bij de opening van twee hagelnieuwe gymzalen. Sportzalen voor de 1200 leerlingen van het Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College aan de Karmozijnstraat. Alle drie voorzien van een bokshandschoen sloegen ze gelijktijdig door een papieren wand heen.

De oude gymzalen dateren van zestig jaar geleden en echt aan vervanging toe. Ze waren gebouwd in een tijd dat er nog gescheiden gym werd gegeven, dus beschikte elke zaal maar over één kleedkamer, ook niet echt makkelijk”, aldus de rector Bos. De bouw heeft een jaar geduurd, in die tijd gymden de leerlingen op andere locaties. Maar ook voor de examens moest worden uitgeweken naar een partycentrum.

“Bij eigentijds onderwijs hoort goede huisvesting, ook voor het bewegingsonderwijs”, sprak wethouder Nicole Dierdorp. ‘In ben trots op deze school. Een hele mooie school met twee prachtige gymzalen. Ik hoop dat duizenden kinderen de komende jaren hier veel plezier zullen beleven.” Na de officiële opening gaven leerlingen nog verschillende demonstraties.