Specifieke fietser gezocht na incident op Schaapweg in Rijswijk

Het Politie Basisteam Rijswijk zoekt een fietser die op dinsdag 10 januari rond 19.15 uur op de Schaapweg in Rijswijk reed. Een getuige zag twee jongens op het fietspad springen. Ze probeerden de fietser van de fiets te trekken, maar de fietser wist te ontkomen. De politie zoekt deze specifieke fietser.

Incident op de Schaapweg
Het incident is door een getuige bij de politie gemeld. Een fietser reed dinsdag omstreeks 19.15 uur over de rotonde die de Schaapweg en de Sir Winston Churchilllaan verbindt in de richting van Wateringen. Direct na de rotonde sprongen twee jongens het fietspad op. Ze probeerden de fietser van de fiets te trekken, maar de fietser wist te ontkomen. De getuige riep de jongens, die vervolgens even zijn richting op liepen. Ze renden vervolgens weg in de richting van de Van der Kooijweg. Dankzij het signalement dat de getuige doorgaf, konden de twee jongens gecontroleerd worden, hun rol wordt nog onderzocht door de recherche.

Fietser en getuige gezocht
De politie onderzoekt dit incident en komt graag in contact met de fietser en/of getuigen. Ken of ben je de fietser die dinsdagavond de twee jongens kon ontwijken? Of heb je dinsdagavond iets opvallends gezien in de omgeving van de Schaapweg, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden?

Laat het de politie weten en bel via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.