Slechts 23,5% van de misdrijven in Rijswijk opgelost

In Rijswijk is het aantal misdrijven gedaald van 3.695 (2016) naar 3.130 (2017). Het percentage opgeloste zaken nam helaas af van 26,5% (2016) naar 23,5% (2017). De onderbezetting bij de politie – een landelijk probleem – is hiervan de grootste oorzaak. “Beter voor Rijswijk pleit daarom in Rijswijk niet alleen voor meer handhavers, maar ook voor de uitbreiding van hun bevoegdheden”, zegt Larissa Bentvelzen, fractievoorzitter BvR.

Oplossing misdrijven blijft achter
Tijdens een groots opgezette bijeenkomst begin becember met de voltallige veiligheidsregio werden de aanwezige raadsleden op de hoogte gebracht van de positieve resultaten, de daling van het aantal misdrijven. “Daar zijn wij van Beter voor Rijswijk blij mee. Maar meer nieuwsgierig is de fractie van BvR naar het oplossen van de misdrijven. Deze getallen waren volgens de ‘hoge heren en dames’ niet herleidbaar. Dat blijkt niet juist. De gegevens zijn wél beschikbaar bij het CBS”. aldus Larissa Bentvelzen.

‘Criminelen hebben vrij spel’
Larissa: “De cijfers zijn duidelijk. Ondanks de daling van het aantal misdrijven wordt er nog veel ingebroken. Ook het aantal verkeersmisdrijven is verontrustend. Helaas worden te weinig zaken opgelost. Criminelen hebben daardoor in Rijswijk, ondanks de door ons zeer gewaardeerde extra inzet van buurtwachten en handhavers vrij spel”.

Voor de cijfers van het CBS kijk op: https://opendata.cbs.nl/statline/?fbclid=IwAR01OZ30x5fEo_IAbZN97eOpBg8212HfQPB2-wCI6cWuMyCynCq9m7-4WMw#/CBS/nl/