Skatepark Treubstraat krijgt vermelding initiatiefnemer Dries van Dijk

Ruim drie jaar geleden kwam de toen 11-jarige Dries van Dijk de raadszaal binnenlopen en vroeg aan de gemeenteraad of er een skatepark kon komen in Rijswijk. De burgemeester gaf Dries destijds veel lof voor zijn lef om deze vraag te stellen aan de raad.

Skatepark vernoemen naar Dries
Nu drie jaar later gaat het skatepark aan de Treubstraat geopend worden op 14 april. Marc Weterings van Rijswijks Belang vroeg aan de gemeenteraad of het skatepark de naam van de initiator mag dragen. “Dries zelf zou dit erg leuk vinden”, aldus Weterings.

Plaquette of informatiebordje
Wethouder Mark Wit vindt het een sympathiek verzoek, maar een naamsvermelding wordt eigenlijk alleen gedaan als iemand overleden of van het koningshuis is. Wit deed wel een tegenvoorstel in de vergadering: “Het tegenvoorstel dat ik wil doen is om in ieder geval een informatiebordje of plaquette aan de skatebaan te bevestigen waarbij we aangeven dat dit skatepark mede door Dries van Dijk en de participatie daaromheen tot stand is gekomen. Met dit tegenvoorstel ging Weterings akkoord. Ook wordt geopperd om het skatepark door Dries officieel te laten openen.