SERPO mogelijk voor zomer open !!

Samen met zijn bevlogen vrijwilligers, medewerkers en stagiaires staat Walter Getreuer te popelen om Reptielen ZOO SERPO, zijn lang gekoesterde droom, te verwezenlijken. “Zodra de laatste vergunning op de mat ligt, gaan we open. Ik hoop in ieder geval voor de zomer open te zijn, sowieso dit jaar!” vertelt eigenaar Walter trots.

Giftige cobra’s, de grootste adder van Afrika, leguanen, een Cubaanse krokodil en talloze andere reptielensoorten, amfibieën en geleedpotigen. Ze hebben allemaal hun thuis gevonden in ReptielenZOO SERPO in de De Bruyn Kopsstraat 10 (Plaspoelpolder)is dé plek om alles te leren over reptielen. Na acht jaar gesloten te zijn geweest, gaat het reptielencentrum dit jaar opnieuw open voor publiek, op een gloednieuwe locatie in Rijswijk die minstens drie keer zo groot is.

Op zijn achtste kreeg hij zijn eerste slang. Omdat adders giftig zijn, moest hij hem van zijn vader wegdoen. Achteraf geeft hij hem daar wel gelijk in. Het was wel de start van een hobby die ongekende vormen aannam en uiteindelijk leidde tot ReptielenZOO SERPO. Het aantal reptielen dat hij in zijn kindertijd mocht houden was gelijk met zijn behaalde schoolcijfers. Als het wat slechter ging, mocht hijminder reptielen houden. Inmiddels is hij 62 en honderden slangen, schildpadden, leguanen, krokodillen en spinnen rijker.

De zoo zal in verschillende fasen opengaan. In de eerste fase openen ze de benedenverdieping met zo’n 75 diersoorten, voornamelijk uit Afrika, Amerika en Azië. In de tweede fase komen daar dieren uit Europa en Australië bij. Extra bijzonder zijn onder anderen de Cubaanse krokodil, de albinocobra en de gabonadder. Laatstgenoemde is de grootste adder van Afrika.

(bron: DagjeWeg.nl)