Samen aan de slag met de Reuzenberenklauwbrigade

De Reuzenberenklauw bloeit van juni tot ver in de herfst en groeit vooral langs sloten, wegen en treinrails. Deze plant kan veel problemen veroorzaken en staat daarom op de EU-lijst van ongewenste planten. De Reuzenberenklauw moet actief bestreden worden. In Rijswijk helpt de Reuzenberenklauwbrigade hierbij.

De Reuzenberenklauwbrigade
De Reuzenberenklauwbrigade is al sinds 2020 actief in Rijswijk en bestaat uit negen Rijswijkers. Zij komen elke dinsdagavond bij elkaar, van 19.00 uur tot het donker wordt. Geert van Poelgeest is bestuurslid van Natuurlijk! Delfland en vindt het ontzettend belangrijk dat de reuzenberenklauw bestreden wordt. Geert zegt: “Van ongeveer 1 mei tot 15 september gaan we elke week op pad om de plant uit te steken of uit te graven, en later knippen we de bloemen uit de planten. Zo voorkomen we dat deze soort zich verder kan verspreiden.”

Help je ook mee?
Wil je helpen om de reuzenberenklauw in Rijswijk te bestrijden? De Reuzenberenklauwbrigade kan altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Meld je dan nu aan en stuur een mail naar natuurlijkdelfland@knnv.nl.

Nieuwe deelnemers krijgen instructie om de reuzenberenklauwen te herkennen en hoe je deze veilig kunt verwijderen.