Rijswijkse Zonnebloem-afdelingen krijgen € 1.000 van Wecycle

“De Zonnebloem geeft eenzame en gehandicapte inwoners van Rijswijk een onvergetelijk tijd”, vertelde wethouder Ronald van der Meij vanavond bij de Zonnebloem-afdeling Nieuw Rijswijk. “Ik ben blij dat ik jullie een cheque mag geven van € 500 euro”. Later krijgt de afdeling Oud Rijswijk een zelfde cheque. “Het komt op een goed moment, want 5 oktober is er een grote soosmiddag. En we moeten dit keer voor erg veel gasten vervoer verzorgen”, aldus Zonnebloem voorzitter Fred Tuurenhout. Hij vroeg te melden dat ze nog op zoek zij naar vrijwilligers. Aanmelden: www.zonnebloem.nl/nieuw-rijswijk

 De cheque had Ronald van der Meij net een paar minuten eerder gekregen van Nico van der Wansem van Avalex. Het is de opbrengst van de Wecycle-inzamelingsactie voor elektrische apparaten. De gemeente Rijswijk is in de prijzen gevallen waardoor het goede doel Stichting De Zonnebloem een bedrag van 1000 euro heeft gewonnen. “Het is prachtig dat we hierbij twee doelen kunnen combineren. We zamelen meer elektrisch afval in, waaruit we veel goede grondstoffen opnieuw gebruiken en anderzijds steunen we een goed doel,” aldus Nico van Wansem.

Ook Ronald van der Meij benadrukte het belang van goed scheiden van afval. “Wanneer het afval is gescheiden, kan het efficiënter worden verwerkt, er komen veel waardevolle grondstoffen beschikbaar die we niet uit de natuur hoeven halen en tenslotte, de belasting op afval is fors. Op wat we opnieuw gebruiken betalen we geen belasting”. Hij vertelde de aanwezigen ook over de wijken Leeuwendaal en RijswijkBuiten waar een proef wordt gehouden met gescheiden ophalen. Zo’n 95% is goed opnieuw te gebruiken, zoals glas, papier, plastic en metaal. Hoe kleiner het restafval hoe beter voor het milieu en voor de portemonee, want uiteindelijk merken de inwoners het ook in hun afvalstoffenheffing.