Rijswijkse vrijwilligers hebben jouw stem nodig

Ieder jaar zetten veel vrijwilligers zich belangeloos in voor de mensen in Rijswijk. Hiermee maken ze de omgeving voor veel mensen een stuk aangenamer en plezieriger. Net zoals ieder jaar worden ook dit jaar in december de vrijwilligersprijzen uitgereikt door de gemeente Rijswijk. Dit jaar staat de festiviteit gepland op 11 december in de schouwburg.

In vier categorieën maken genomineerde vrijwilligers hier kans op: jongeren, bewonersinitiatief, groepen en individueel. Anders dan voorgaande jaren zijn de inwoners van Rijswijk de jury. Tot eind november kan iedereen per categorie één stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vrijwilliger(s) op de website van de gemeente Rijswijk of met het stemformulier in de stembus op vier plaatsen in Rijswijk.

Dit jaar zijn er portretten gemaakt van de vrijwilligers die genomineerd zijn. In de filmpjes vertellen de kandidaten onder andere welk vrijwilligerswerk ze doen en wat hun drijfveer is. Rijswijkers kunnen per categorie een stem uitbrengen. In totaal heeft iedereen dus vier stemmen te vergeven.

Stembus
Voor de mensen die niet online kunnen stemmen kan een stemformulier ingevuld worden op vier plekken in Rijswijk. Dit kan bij het stadhuis, de bibliotheek, Stervoorde en het Oude Raadhuis.

Prijsuitreiking
De winnaars krijgen de felbegeerde Vrijwilligerstrofee en mogen zich een jaar lang ‘vrijwilliger van het jaar’ noemen. Om ongelijkheid tussen bijvoorbeeld grote groepen en individuele winnaars te voorkomen, zijn de gebruikelijke (bescheiden) geldprijzen afgeschaft.

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn traditiegetrouw op het Vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg. Dat is dit jaar op maandag 11 december. Alle vrijwilligers in Rijswijk zijn hiervoor uitgenodigd, ongeacht welk vrijwilligerswerk zij doen.