Scholen, horeca en sportscholen dicht tot 6 april

De scholen gaan maandag niet open in Rijswijk. Dat is zondag besloten na crisisoverleg. Het crisisteam van het kabinet, bestaande uit Premier Rutte en de belangrijkste betrokken ministers namen dit besluit.

Horeca en sportclubs sluiten ook
Ook de horeca en sportclubs gaan vanaf zondagavond dicht tot 6 april 2020.

Verbod op evenementen van meer dan 100 personen
De plaatsvervangende voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft zondag ook een verbod afgegeven op evenementen van meer dan 100 personen. Hij sluit hiermee aan bij de oproep van de minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins, om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.

Noodverordening tot 31 maart 2020
De noodverordening gaat in op zondag 15 maart om 15.00 uur en is van kracht tot en met 31 maart 2020. De plaatsvervangend voorzitter kan in een later stadium nog groepen, locaties en activiteiten uitsluiten van het verbod.

Alle maatregelen op een rij:

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
  • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
  • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
  • De maatregelen die reeds van kracht zijn voor de HBO instellingen en de universiteiten worden verlengd tot en met maandag 6 april.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
  • Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.