Rijswijkse Monique B. mogelijk al 8 jaar onterecht in cel voor moord

De Rijswijk Monique B. zit mogelijk al acht jaar achter de tralies voor een moord die ze niet pleegde. Dat zegt de projectgroep Gerede Twijfel, een groep onderzoekers, tegen Omroep West. Volgens hen is nooit echt onderzoek geweest naar andere verdachten.

in hoger beroep werd Monique veroordeeld tot zestien jaar hechtenis voor de moord op de 78-jarige Maria Schermer. In 2009 werd de vrouw dood gevonden in haar woning. Ze bleek 51 keer met een mes te zijn gestoken. Ook Het huis was doorzocht. Direct kwam de thuishulp Monique B. in beeld: haar dna werd gevonden. De rechtbank en het hof gingen ervan uit zij door het slachtoffer was betrapt en haar neerstak.

Gerede Twijfel onderzocht ook andere scenario’s. Het blijkt dat geldkistjes en sleutelbossen nooit zijn onderzocht. Ook zijn bij Maria Schermer behalve sporen van Monique B. ook sporen van twee mannen te zijn gevonden. Die zijn niet onderzocht. Ook andere bekenden hebben nooit dna hoeven afstaan.

Het Openbaar Ministerie kijkt naar het resultaat van de onderzoeksgroep. Monique B. zal op basis van het onderzoek  herziening kunnen vragen. Zij heeft altijd ontkend dat ze Maria Schermer om het leven bracht.

Heb jij een vraag over de zaak rondom Monique B.? Stel jouw vraag aan verslaggever Anniek Enthoven tijdens een Q&A op Facebookpagina van Omroep west. Vanaf 13 uur beantwoordt ze alle vragen over deze zaak. 

(bron: Omroep West)