Rijswijkse kids krijgen toch een Sinterklaasoptocht op 20 november

Rijswijk krijgt dit jaar toch een Sinterklaasintocht. Dit nieuws is vrijdag bekend gemaakt. Op zaterdag 20 november start de Sint met zijn optocht vanaf de Populierenlaan om 11:00 uur. Normaliter is de intocht met de boot op de Cromvlietkade. Dit is dit jaar niet mogelijk vanwege de onduidelijke situatie rondom corona. Er zouden dan teveel mensen bij elkaar aan de kade staan.

Op persoonlijke titel
Het was enkele weken onduidelijk of Rijswijk een optocht zou krijgen, na het opstappen van de organisatie die de intocht in de afgelopen jaren organiseerde. Marc Weterings, fractievoorzitter van de politieke partij Rijswijks Belang, heeft op persoonlijke titel een vergunning aangevraagd om dit jaar de intocht te organiseren en krijgt deze van de gemeente, mits er geen wegwerkzaamheden zijn op de route.

Als een kind zo blij
Weterings in gesprek met Rijswijk.tv: “Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om de kinderen dit jaar geen Sinterklaasoptocht te geven. Ik heb aan alle eisen die werden gesteld voldaan. Ik ben daarom ook als een kind zo blij dat we in een gevorderd stadium zitten om toch nog iets voor de kinderen te organiseren. Volgens mijn weten zijn er geen wegwerkzaamheden gepland die een optocht in de weg zouden staan. Mocht dit wel zo zijn dan passen we de route aan.”

Geen subsidie voor feest
De organisatie krijgt geen subsidie voor het organiseren van de intocht. Weterings: “Het was kortdag om subsidie aan te vragen omdat we zo dicht tegen de intocht aan zitten. Een subsidieaanvraag vergt veel voorbereiding en tijd aan de kant van de gemeente. Het is nu dus echt een burgerinitiatief waar de laatste weken veel hulp is aangeboden door Rijswijkers die willen helpen met het organiseren van de intocht.”  Weterings spreekt in gesprek met Rijswijk.tv zijn dank uit aan de gemeente voor de prettige en opbouwende communicatie tijdens de aanvraag.

Doneren voor de optocht
Weterings roept alle Rijswijkers op om een kleine bijdrage te doneren via deze link om de intocht zo fantastisch mogelijk te maken. Weterings: “De wens is om 5.000 euro binnen te halen. Daarmee kunnen we een topfeest neerzetten. We zitten nu al op bijna 30% van dit bedrag.”