Rijswijkse handhavers in het zonnetje gezet in televisieprogramma ‘De Helden van Nu’

Rijswijk is komende zondag 7 maart 2021 te zien in het televisieprogramma ‘De Helden van Nu’ op SBS6. In het televisieprogramma verrassen presentatoren Kevin Brouwer en Shirma Rouse lokale helden die in coronatijd keihard aan het werk zijn. In Rijswijk werden handhavers Anice en Quinten en consulent Jeugd Khawar in het zonnetje gezet.

In gesprek met de handhavers
Het presentatorsduo liep onder andere mee met handhavers Anice en Quinten. De handhavers van de gemeente Rijswijk zetten zich dagelijks in om Rijswijk veilig en leefbaar te houden. En dat is best ingewikkeld in coronatijd. De landelijke coronaregels veranderen regelmatig. Wat gisteren nog was toegestaan, mag vandaag opeens niet meer. In het item vertellen Anice en Quinten over de impact van corona op hun werk, en wat hun werk betekent voor bijvoorbeeld de ondernemers in Rijswijk.

Coronatijd lastig voor kids
Consulent Jeugd Khawar werd in het CJG Rijswijk verrast door presentatrice Shirma Rouse. Ook voor kinderen is coronatijd een lastige periode. Waar kinderen voorheen naar school, sport of hun bijbaan gingen, blijven zij nu veel thuis. Dit brengt voor sommige kinderen en gezinnen extra uitdagingen met zich mee. In het televisieprogramma vertelt Khawar op welke manier het Jeugdteam kinderen en gezinnen ook in deze tijd zo goed mogelijk probeert te ondersteunen.

Uitzending
De televisie-uitzending van De Helden van Nu is te zien op zondag 7 maart 2021 om 16.30 uur bij SBS6. Zaterdag 13 maart 2021 wordt de uitzending om 11.00 uur (SBS6) en 14.00 uur (Net5) herhaald.