[VIDEO] Rijswijkse fabriek Koningsvogel lanceert nieuwe fruitsap “Liquid Gold”

De Rijswijkse fabriek die al ruim zestig jaar sambal produceert, is nu begonnen met het maken van een nieuwe sap. Koningsvogel heeft besloten dat het tijd was voor iets innovatiefs. In de supermarkt PLUS Jongenotter wordt het drankje genaamd “Liquid Gold” verkocht. Michel Baron, van Koningsvogel, heeft de fruitsap vrijdag 22 maart gepromoot in de PLUS en het is vanaf dat moment dus ook verkrijgbaar.

Inhoud Liquid Gold
De smaken lychee, mango, kokos en passievrucht zijn volgens Baron de smaken die het best in de categorie vallen als het gaat om fruitsapjes. Ook geeft hij aan dat ze niet zijn gemaakt van concentraat en dat er weinig suikers zijn toegevoegd. “Het is dus echt een gezond drankje wat voor iedereen toepasselijk is en wat je in je koelkast zou willen hebben.” aldus Baron.

Gestroomlijnd met Sambal
Omdat de fabriek al ruim zestig jaar genesteld is in de sambalindustrie, is het een interessante stap om fruitsap te produceren. Toch geeft Baron aan dat fruitsap het meest binnen het kader van de sambalindustrie valt. Zeker omdat ze voor exotisch fruit gaan, komt dat uit dezelfde streek als de sambal. Vanuit die gedachte hebben ze er bij Koningsvogel voor gekozen om deze sappen te maken.

Positieve eerste indruk
Mensen hadden de mogelijkheid om de sapjes te proeven door middel van samples. De eerste paar reacties waren positief. “Het verse fruit wordt echt geproefd. Bij het proeven denken mensen al nagenoeg aan een hele mango die in een blikje terechtkomt. Daarnaast is dat een stukje kwaliteit waar de koningsvogel bekend om staat.” zegt Michel Baron