Rijswijkse Erespeld voor Willem van de Ende

Willem van de Ende is oud wethouder, stond aan de wieg van veel Rijswijkse verenigingen en schreef boeken over Rijswijk. Vrijdag ontving hij in Museum Rijswijk uit handen van burgemeester Michel Bezuijen de Erespeld van de gemeente Rijswijk. Dat gebeurde  bij zijn afscheid als voorzitter van kunstenaarsvereniging Arti Shock.

Vanaf de oprichting van Arti Shock, in 1972, is hij betrokken bij deze kunstenaarsvereniging. De afgelopen 15 jaar was hij voorzitter. Hij hield zich binnen de vereniging niet alleen bezig met besturen, maar was ook vaak te vinden in de Galerie en betrokken bij de organisatie van verschillende activiteiten van Arti Shock. Zoals de organisatie van de jaarlijkse Arti Shock-prijs en de jurering daarvan.

Daarnaast is Willem van de Ende o.a. medeoprichter en ere-voorzitter van de Historische Vereniging Rijswijk. Ruim 17 jaar is hij secretaris van de Stichting Rijswijkse Historische Projecten. Onder zijn leiding zijn 30 boekjes en 5 grote boeken uitgegeven over (de geschiedenis van) Rijswijk. Hij was redacteur, eindredacteur en soms schrijver.

In 1974 werd hij benoemd als raadslid voor de PvdA en hij was van 1978 tot zijn afscheid in 1998 wethouder van de gemeente Rijswijk.