Rijswijkse Ankie Remijn schrijft ‘leer’boek

Zondag 22 januari om 14.00 uur overhandigt de Rijswijkse Ankie Remijn haar boek ‘Meer leren in minder tijd’ in boekhandel Huyser aan de Delftse wethouder van onderwijs Alletta Hekker.

“De meeste kinderen geven aan dat ze óf een druk sociaal leven hebben, óf goede cijfers op school. Hoe zorg je ervoor dat kinderen goed presteren op school en tijd hebben voor leuke dingen? Meer leren in minder tijd biedt praktische tips voor docenten, mentoren en ouders die kinderen willen begeleiden bij het maken van hun huiswerk zodat ze meer kunnen leren in minder tijd”, legt Ankie Remijjn uit
Ze heeft vijftien jaar lesgegeven op een middelbare school in Rotterdam. In Meer leren in minder tijd beschrijft Ankie Remijn aan de hand van de vier pijlers brein, school, plannen en motivatie hoe een optimaal leerproces eruitziet. “Hoe verschilt de aanpak van huiswerk per vak? Hoe gebruik je je agenda optimaal? Wat is het verschil tussen overhoren en verhoren? Hoe blijf je ontspannen tijdens een toetsweek? En wat hebben salami en tomaten met huiswerkplanning te maken?” Remijn legt het uit aan de hand van interessante cases, checklists en handige huiswerkschema’s.