Rijswijks Jeugdtheater komt met nieuwe musical

Na het grote succes van The Sound of Music vorig jaar, speelt het Rijswijks Jeugdtheater dit jaar weer een musicalvoorstelling met een cast van alle leeftijden. Musical The Wizard of Oz zal te zien zijn in de Rijswijkse Schouwburg op 18 en 19 februari.

De musicaltalenten
Voor de familiemusical The Wizard of Oz  is er gezocht naar musicaltalent van alle leeftijden uit Rijswijk en omstreken. Samen spelen zij de musicalklassieker. Leslie van Galen(19) zal te zien zijn als Dorothy Gale. De Vogelverschikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw worden gespeeld door Nicole Verkijk (23), Pieter Dolmans (17) en Guus Fako (17). Renate van Dijk (37) zal de rollen van tante Em en Glinda en de Goede Heks van het Noorden op zich nemen. Marjolijn Venema (43) zal te zien zijn als mevrouw Evelin en de Kwade Heks van het Westen. Bas Bulder (42) speelt oom Henry, Professor Marvel en de Tovenaar van Oz. Verder is er een groot ensemble dat bestaat uit volwassenen en kinderen. De gehele cast bestaat uit bijna dertig spelers tussen de 6 en 60 jaar oud.

Over The Wizard of Oz
The Wizard of Oz, bekend van de gelijknamige film, is een musical over vriendschap en avontuur voor groot en klein, met het bekende nummer Somewhere over the Rainbow. Dorothy woont met haar hondje Toto bij haar oom en tante op een boerderij in Kansas. Op een dag wordt de boerderij door een tornado weggeblazen en belandt Dorothy samen met Toto in het Land van Oz. Volgens Glinda kan alleen de Tovenaar van Oz haar helpen om terug naar Kansas te komen. Onderweg naar de Tovenaar komt ze de Vogelverschrikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw tegen. Kan de Tovenaar Dorothy weer naar huis brengen? En zullen Dorothy en haar vrienden uit handen blijven van de Kwade Heks?

Achter de schermen
De regie is in handen van Pepijn Jehee, de zang staat onder leiding van Koen Both, de choreografie is gemaakt door Roxanne Joosen en Otto Kaaij is orkestleider.

Wil je aanwezig zijn bij musical The Wizard of Oz? Bestel dan een kaartje via de website van de Rijswijkse Schouwburg.