Rijswijkers omarmen veilig Winkelcentrum Oud Rijswijk

Winkelcentrum Oud Rijwijk heeft de coronatijd redelijk tot goed doorstaan en is springlevend. Rijswijkers uit de buurt gaan naar Oud Rijswijk voor hun dagelijkse boodschappen bij de speciaalzaken en komen naar de markt op zaterdag voor de gezelligheid, een harinkje en hun vaste koopmomenten.

‘Koop lokaal’ is succesvol
Rijswijk.tv sprak maandag met Eric Wilderbeek, centrummanager van Winkelcentrum Oud Rijswijk. “Sommige ondernemers hebben het zwaar gehad, maar het ‘koop lokaal’ principe is goed opgepakt. Mensen die direct uit de buurt komen hebben de ondernemers omarmd en gunnen de omzet aan ondernemers in Oud Rijswijk. Dat is hartverwarmend.” Eric voegt hier wel aan toe dat het een moeilijk en zwaar jaar geweest is, maar mede door de steun van bezoekers en vaste klanten is dat jaar goed doorstaan.

Geen last van concurrentie
In de regio is een gevarieerd aanbod van winkelcentra, zowel in Rijswijk als omliggende gemeenten. Rijswijk heeft de Bogaard. Zoetermeer heeft het Stadshart en Leidschendam heeft The Mall. Voor Oud Rijswijk heeft dit geen invloed, zo stelt de centrummanager. “Mensen komen naar Oud Rijswijk voor de dagelijkse boodschappen. De impact van andere winkelcentra is dus beperkt. Daar ga je echt heen voor een dagje winkelen met een andere koopintentie. Wij geloven in onze eigen kracht met een uniek winkelcentrum voor Oud Rijswijk.”

Keurmerk ‘veilig ondernemen’ verlengd
Er is ook goed nieuws te melden over de veiligheid in het winkelcentrum. Het keurmerk ‘veilig ondernemen’ werd recent opnieuw uitgegeven. Wethouder Larissa Bentvelzen deelde hiervoor vrijdag de certificaten uit. Een feestelijk moment voor de ondernemers die samen met de gemeente Rijswijk, de Politie en het winkelcentrum dagelijks hun handen uit de mouwen steken om het winkelcentrum veilig en schoon te houden voor de bezoekers.

Geen fietsers, brommers en scooters meer
Onder de ondernemers heeft ruim 85% een veilig gevoel in winkelcentrum Oud Rijswijk. In 2017 was dat nog 80%. Ook uit de cijfers van politie blijkt dat het winkelcentrum Oud Rijswijk minimaal te maken heeft met criminaliteit. In de komende jaren wil het winkelcentrum verder ontwikkelen in het keurmerk. De belangrijkste onderwerpen zijn het realiseren van extra stallingsmogelijkheden voor fietsers, het voetgangersgebied volledig brommer en scooter vrij te krijgen en verbetering van de inrichting van het openbaar gebied.