Rijswijkers zijn ogen en oren van politie

“De laatste Burgernetactie in Rijswijk was op 28 januari. Toen werd een 16-jarige jongen vermist. Dat bericht, inclusief signalement van de jongeman, werd gestuurd naar de 3377 deelnemers.  Geen slecht aantal”, vindt een woordvoerder van de Rijswijkse politie, “maar het kan natuurlijk altijd beter. Als iedereen even uit het raam kijkt, heb je heel veel oren en ogen op straat”.

“Het mooie van Burgernet is dat we met de berichtgeving zo selectief en gericht kunnen werken.”

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld diefstal of inbraak, als iemand doorrijdt na een aanrijding, bij een beroving of wanneer iemand vermist wordt. Als deelnemer ontvang je dan een spraak- of e-mail met het verzoek om in je buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heb je informatie, dan kun je direct bellen met de meldkamer. Daarvoor is het gratis Burgernetnummer: 0800-0011. U kunt ook bellen met 112.

Per incident bekijkt het Burgernetteam op welke schaal het bericht wordt verspreid. Je krijgt dus geen bericht over een inbraak aan de andere kant van de stad.

Voelt je je betrokken bij de veiligheid in de stad, in je wijk en je straat? Je kan daaraan meewerken, door je aan te melden bij Burgernet:  www.burgernet.nl/aanmelden. “Hoe meer inwoners meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een vermist of een verdacht persoon snel wordt opgespoord”, aldus de politie.