Rijswijkers lopen de Nacht van de Vluchteling

Een team Rijswijkers loopt de komende Nacht van de Vluchteling in de nacht van 15 op 16 juni 2019 een afstand van 40 kilometer. “Inmiddels doen er al zeven lopers mee en is er al bijna 1200 euro opgehaald. We gaan voor een team van 50 Rijswijkers”, vertelt RomkeJan de Vries, raadslid in Rijswijk voor GroenLinks. “In aanloop naar 15 juni organiseren we vief wandelingen om te oefenen”.

Wandelen in de nachtelijke uren
“Het zou geweldig zijn als ook veel Rijswijkers aan deze tocht meedoen”, zegt Romke Jan. Het doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Het gaat bijvoorbeeld om een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel, medische zorg en onderwijs. Romke Jan: “Door ’s nachts een lange tocht te lopen kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om ’s nachts grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. Naast het ophalen van geld zorg je er met je deelname natuurlijk ook voor dat je op een positieve manier aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd”.

Wandelingen als voorbereiding
In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Daarom organiseert Romke Jan enkele wandelingen ter voorbereiding op de Nacht. De wandelingen zijn in of in de buurt van Rijswijk. Meer informatie? Stuur een e-mail aan Romke Jan (rdevries@rijswijk.nl).

Aanmelden kan op www.nachtvandevluchteling.nl/team/rijswijk-loopt-mee. Meehelpen kan ook door het team of een individuele loper te sponsoren. Dit kan via dezelfde website.