Rijswijkers kunnen iemand aanmelden voor Vrijwilliger van het Jaar 2022

Door: Arvid van Oosten –
Gemeente Rijswijk vindt dat de vele vrijwilligers in de stad het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Mensen die zich vaak onbaatzuchtig inzetten voor anderen kunnen dan ook deel uitmaken van de verkiezing “Vrijwilliger van het Jaar”. Vrijwilligersgroepen, vrijwilligers en inwoners van Rijswijk kunnen van 10 tot en met 31 oktober iemand aanmelden die, naar hun idee, deze prijs verdient.

Ook achter de schermen
Gijs van Malsen, wethouder Welzijn, was aanwezig en onder de indruk van de grote inzet van Rijswijkse vrijwilligers. Dit jaar was het helemaal goed te zien, door de vele mensen die actie hebben ondernomen om de vluchtelingen uit Oekraïne te helpen.
Hij benadrukt ook dat er veel vrijwilligerswerk achter de schermen gebeurt, waar mensen over het algemeen niet van op de hoogte zijn. Ook daarom is de Vrijwilliger van het Jaar prijs belangrijk.

Vier categorieën
Er zijn vier categorieën in de verkiezingen van 2022. Kandidaten kunnen iemand opgeven voor één van de categorieën. Deze zijn als volgt:
1. jongeren tot 25 jaar
2. individuele vrijwilligers vanaf 25 jaar
3. vrijwilligersgroepen van 3 personen
4. mensen die zich inzetten voor buurtinitiatieven

Nominaties en prijsavond
Na de eerdergenoemde aanmeldperiode wordt door een jury bepaalt wie van de aangemelden genomineerd gaan worden. Vervolgens kunnen inwoners per categorie stemmen op hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersgroep. Een paar maanden later, op maandag 30 januari 2023, zal het belangrijke moment plaatsvinden. Dan zullen de prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke ‘dankjewelavond’ in de Rijswijkse Schouwburg.

Ook iemand aanmelden?
Als je een betrokken vrijwilliger en/of vrijwilligersgroep kent en vind dat die het verdient om eens mooi in het zonnetje gezet te worden, is het mogelijk om hier een aanmelding te doen. Ook kan er gemaild worden naar vrijwilligersprijs@rijswijk.nl.