Rijswijker Rolf Wouters na 15 jaar weer kriebels voor tv rentree

In het nieuwe televisieseizoen maakte Rijswijker Rolf Wouters na de zomer een rentree op SBS6 als host in het nieuwe programma Split Screen, waarin duo’s bij steeds twee foto’s het juiste getal moeten noemen om daarna het getal dat er tussen ligt te raden. Na vijftien jaar afwezigheid begon het toch weer te kriebelen. Wouters is niet van plan een permanente terugkeer te maken om de kijkers te gaan vervelen.

Andere tijd
Het nieuwe spelletjesconcept sprak meteen aan, vertelt hij aan De Telegraaf. “Het is compleet anders dan alles wat ik op tv heb gezien”.

Vliegbrevet
Na een drukke carrière met presentatieklussen voor bijvoorbeeld Wedden Dat…?, Now or Never, Big Brother en  Uuuuh….Vergeet je tandenborstel niet!? koos Wouters voor een leven in Portugal als schapenboer en producent van kurken en haalde hij zijn vliegbrevet. Toch miste Wouters het ‘samen tv maken’ met een team.

Uit beeld

Na zijn laatste televisieoptreden in 2005 op Talpa was hij in 2014 te zien in de jubileum uitzending van RTL en in 2018 in het programma Oh, wat een jaar! Hij wilde rustig afwachten totdat er iets langskwam dat hij met beide handen aan wilde pakken. Tegelijkertijd stak de podiumvrees de kop op. Toen Split Screen zich aandiende, zag Wouters meteen de potentie van het programma in en verdween zijn grootste angst om weer voor de camera te staan.

Tijdsbeeld
Het enige dat echt is veranderd, is het tijdsbeeld waarin zijn werk zich af gaat spelen. Men heeft altijd een mening gehad, maar nu is er meer dan ooit de mogelijkheid om die direct de wijde digitale wereld in te slingeren. Wouters zegt daar niet mee bezig te zijn en geeft aan dat hij ook van heel veel mensen het advies heeft gekregen dat te negeren.

Split Screen is iedere zondagavond om 21.30 uur te zien op SBS6.