Rijswijker (41) aangehouden na flinke drugsvangst in Ridderkerk

Donderdagochtend 15 juni zijn een 41-jarige man uit Rijswijk en een 42-jarige vrouw uit Ridderkerk aangehouden, toen tijdens een huiszoeking in Ridderkerk een flinke hoeveelheid cocaïne en bijna een ton aan contanten werd aangetroffen.

Huiszoeking
Tijdens een politieonderzoek naar de handel in verdovende middelen stuitten rechercheurs op een woning in Ridderkerk. Donderdagochtend kwam de politie in actie en deden een inval op het adres. In het pand waren toen de Ridderkerkse vrouw en de Rijswijkse man aanwezig die daarop werden aangehouden.

De woning werd doorzocht. Daarbij werd elf kilo cocaïne gevonden, met een geschatte straatwaarde van zo’n 380.000 euro, en werd ook bijna 100.000 euro aan contant geld aangetroffen. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Verdachten
De vrouw is inmiddels vrijgelaten, zo laat de politie weten. Wel blijft ze nog verdachte in het onderzoek. De man uit Rijswijk zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer in voorarrest moet blijven.