Rijswijk Wonen verhuurt nieuwe eengezinswoningen en Tiny Houses in Te Werve

Woningcorporatie Rijswijk Wonen is gestart met de verhuur van ‘De Schakel in Te Werve. Hierdoor zijn er vanaf nu 48 nieuwe woningen beschikbaar. Daarnaast zijn er ook 8 Tiny Houses beschikbaar.

Duurzaam wonen
De eengezinswoningen hebben een oppervlakte van ruim 100m2 en zijn geschikt voor huishoudens die bestaan uit minimaal 3 en maximaal 4 personen. Voor de Tiny Houses geldt dat het huishouden uit maximaal twee personen mag bestaan, want het huisje is niet groter dan 25m2. De eengezinswoningen zijn nul-op-de-meter en de Tiny Houses zijn energieneutraal. Alle woningen zijn gasloos, hebben zonnepanelen en zijn goed geïsoleerd. De woningen wekken zelf energie op, dus bij bewust gebruik van die energie hebben de bewoners geen of nauwelijks energiekosten. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Woningen in het middensegment
De 48 eengezinswoningen worden verhuurd via Woonnet Haaglanden. Van de 48 woningen verhuurt Rijswijk Wonen 24 woningen aan mensen met een middeninkomen. In de huidige woningmarkt is er bijna geen aanbod in het middenhuursegment. Daardoor blijven mensen met een middeninkomen vaak lang in een sociale huurwoning wonen.

Minimalistisch wonen
Voor de Tiny Houses is Rijswijk Wonen op zoek naar mensen die bewust kiezen voor deze minimalistische manier van wonen en die samen met hun buren willen bouwen aan de buurt. De Tiny Houses worden door Rijswijk Wonen verhuurd via hun eigen website.“

‘Bewoners zijn De Schakel’
Aan alle nieuwe bewoners van De Schakel wordt gevraagd om zich in te gaan zetten bij de ontwikkeling van het groen en het samen leven in de wijk. Ashley: “Om fijn met elkaar in een wijk te leven, zijn bewoners de belangrijkste schakel. Bij een nieuwbouwproject kun je vanaf de start met elkaar bouwen aan beter wonen. Door samen te bespreken hoe je een wijk leefbaar houdt, hoe je zorgt voor het groen. Wij vragen de nieuwe bewoners daarom om hier samen mee aan de slag te gaan. Waar nodig helpen wij ze, maar zij maken het verschil.”