Rijswijk maakt kans op Jantje Beton Prijs 2023

Op maandag 22 mei reikt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikt in Leiden de Jantje Beton Prijs uit. Jantje Beton kent deze prijs toe aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Niet alleen Gouda en Nijmegen, maar ook Rijswijk maakt kans op deze prijs. Prinses Beatrix woont het plenaire programma bij en reikt samen met één van de leden van de kinderjury de Jantje Beton Prijs uit.

Jantje Beton
Jantje Beton zet zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Jantje Beton wil bereiken dat alle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks in hun directe leefomgeving kunnen spelen en bewegen.

Jantje Beton Prijs
De Jantje Beton Prijs is ontstaan in 1978. Sinds 2021 wordt de prijs iedere twee jaar uitgereikt aan een gemeente die er alles aan doet om kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen. Uit alle inzendingen stellen een vakjury en een kinderjury een top-3 samen. Dit jaar is dat Gouda, Nijmegen en Rijswijk.