Rijswijk genomineerd voor meest hondvriendelijke gemeente van Nederland

Nederland telt op dit moment ruim 1,9 miljoen honden. Voor hondenbezitters is het dan ook cruciaal dat hun gemeente een beleid hanteert dat rekening houdt met de behoeften van mens en dier. Daarom hebben de Raad van Beheer Houden van Honden en de Koninklijke Hondenbescherming het initiatief genomen om jaarlijks de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland te belonen.

Rijswijk in de top drie
Dit jaar is de gemeente Rijswijk genomineerd voor de titel. Van de dertien genomineerde gemeenten heeft Rijswijk zich weten te plaatsen in de top drie. De winnaar zal op 29 mei worden onthuld tijdens het evenement Gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid in Ede. Het is nog niet bekend tegen welke gemeenten Rijswijk het moet opnemen.

Dit evenement is specifiek gericht op wethouders, raadsleden, medewerkers en handhavers die betrokken zijn bij het gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid. De competitie wordt georganiseerd door de Koninklijke Hondenbescherming en de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties.

‘Mystery visit’
Een ‘mystery visit’ zal uitwijzen welke van de drie genomineerde gemeenten de titel daadwerkelijk verdient. De jury van de Koninklijke Hondenbescherming zal deze gemeenten verrassen met een bezoek om ter plekke te beoordelen hoe het hondenbeleid in de praktijk wordt uitgevoerd en ervaren. Na dit bezoek zal de jury terugkeren naar de gemeente met aanvullende vragen, gebaseerd op hun bevindingen en de eerder verstrekte informatie, zoals bijvoorbeeld de nieuwe hondenkaart van Rijswijk.